Meteen naar de inhoud

Duckrace

EENDJES OP DE VLETERBEEK VOOR  SOCIAAL PROJECT.
Op zondag 17 april 2016 zullen duizenden eendjes zwemmen op de Vleterbeek,  op weg naar het  Stadspark te Poperinge.

Hete zijn weliswaar plastieken eendjes die zullen losgelaten worden voor een wedstrijd, een Duck Race die eindigt in het stadspark.

Wie één of meerdere eendjes adopteert en laat registreren kan deelnemen aan deze race.  Alle eendjes worden dan gelijktijdig te water gelaten aan het VTI;  de eindmeet ligt ter hoogte van de bibliotheek in het Stadspark te Poperinge.Daar wordt op zondagnamiddag 17 april een “Duck dorp” opgesteld waar iedereen van harte welkom is op een bruisend event waar men kan genieten van de drank-en eetstalletjes in afwachting van de aankomst van de Duck Race.

Bij een wedstrijd of race horen ook prijzen en die zijn niet min. Als je eendje als eerste over de meet zwemt ben je de eigenaar van een nieuwe auto, een Ford Fiesta. Ook andere prijzen zijn te winnen.

Een eendje ‘adopteren’ dat deelneemt aan de race kost 5€. De opbrengst van dit evenement zal gebruikt worden voor het uitwerken en ondersteunen van projecten ter preventie van verslavingen (drugs, alcohol,…). Een puur sociaal doel dus.
17 april, een zondag in de lente, wordt DE eendjesdag in een feestelijk Stadspark.

DUCKRACE 2018.

Weet je het nog?

5000 eendjes op de Vleterbeek in Poperinge?

Vorig jaar organiseerde Rotary Club Poperinge een succesrijke Duckrace;  5000 badeendjes werden op de Vleterbeek te water gelaten en zetten koers naar het Stadspark van Poperinge. Een geslaagd initiatief dat zorgde voor een fantastische namiddag  maar vooral ook voor een stevige opbrengst waardoor heel wat sociale projecten konden ondersteund worden vooral  in de drugspreventie.

Rotary wil dit wervelend evenement herhalen.

Volgend voorjaar, op zondag 3 juni, worden de eendjes weer van stal gehaald om te schitteren in een nieuwe Duckrace. Opnieuw zal iedereen kunnen deelnemen en één of meer eendjes kopen die dan te water worden gelaten. De eindmeet zal weer in het Stadspark liggen waar een heus “Duck dorp” word uitgebouwd waar iedereen welkom is en zal kunnen genieten van optredens, van drankjes, van veel lekkers en uiteraard ook van de aankomst van de Duckrace

Zondag 3 juni 2018: hou deze datum maar vrij en breng je familie en je vrienden op de hoogte.